10 inspirerande hotell att besöka i Sverige

Sverige är en nation med enastående naturskönheter och en mängd unika övernattningsmöjligheter som lockar besökare från när och fjärran. Från nordens tystnad och midnattssolen till sydliga kustband och pulserande stadsliv, erbjuder landet en diversitet som gör det möjligt för även den mest kresne resenären att hitta ett inspirerande hotell för både vila och äventyr. För den som planerar ett besök och letar efter något utöver det vanliga presenteras här en lista på tio hotell i Sverige som erbjuder en inspirerande vistelse. Dessa pärlor lockar med sin unika karaktär, sitt läge och sin design. De går bortom traditionell gästfrihet och blir destinationer i sig själva.

Bo i en trädtopp på Treehotel i Harads

I den lilla byn Harads i Norrbottens län finns ett hotellkoncept som blivit världskänt. Treehotel erbjuder inte bara en säng för natten, utan en upplevelse långt ovan jordens yta. Hotellrummen är designerstugor placerade i träden, skapade av ledande arkitekter och formgivare. Här kan du sova i det spegelbeklädda ”The Mirrorcube”, den ufo-inspirerade ”The UFO” eller det moderna ”The Bird’s Nest”. Omfamnas av tystnaden och det närmast magiska sken från norrskenet eller midnattssolen.

Återupplev historia på Hotell Görvälns Slott

Några mil norr om Stockholm längs Mälarens kust ligger Görvälns Slott. Detta boutiquehotell är en historisk upplevelse med lyxigt inredda rum som förenar slottets ursprungliga charm med modern design och konst. Slottet, som har anor från 1600-talet, omges av en lummig park perfekt för promenader. På hotellet kan gästerna njuta av avsmakningsmenyer i slottsrestaurangen och koppla av i den historiska miljön.

Iskall charm på Icehotel i Jukkasjärvi

Icehotel i Jukkasjärvi är ett konstprojekt och hotell gjort helt och hållet av is och snö, hämtat från den närliggande Torne älv. Varje år byggs hotellet upp i ny form, designat av olika konstnärer från hela världen. Att övernatta här är en unik upplevelse, där du får sova i -5°C i speciellt framtagna sovsäckar på renfällar. Förutom att fascineras av iskonst och arkitektur kan besökare även uppleva norrskenet eller det klara stjärnhimlen under vintern.

Yasuragi – Japansk oas i Stockholms skärgård

På en lugn plats mitt i Stockholms skärgård ligger Yasuragi, ett japanskt spa- och konferenshotell som erbjuder en komplett avkoppling från vardagens stress. Här finner man inspiration från den japanska arkitekturen och filosofin, där badkultur, meditation och näringsrik mat sätts i första rum. Hotellet har en rad olika japanska bad, ett brett utbud av behandlingar och rum designade för att främja harmoni och ro. Sverige är fyllt av inspirerande hotell på de mest oväntade av platser. Det kan vara mitt i den djupaste skog, på en avlägsen ö, i en historisk stadskärna eller i landets brusande huvudstad. Med en rikedom av kulturer, landskap och kreativa entreprenörer som är redo att skapa minnesvärda upplevelser, är det ingen tvekan om att dessa hotell gör ett besök i Sverige till något extraordinärt. Varje hotell på den här listan lovar en unik upplevelse som inbjuder till återbesök. Oavsett om det är för en natt eller en längre vistelse, kommer dessa destinationer erbjuda inspiration och njutning som stannar kvar långt efter hemresan.

Lämna en kommentar